joi, 22 iulie 2010

România are talent

Până la 47 de ani, Susan Boyle şi-a trăit viaţa într-un sat scoţian de nici 5.000 de suflete. Neatrăgătoare şi fără o minte tocmai sclipitoare, femeia a avut o singură slujbă stabilă în toată existenţa ei: ajutor de bucătar la un colegiu, vreme de şase luni. Ar fi putut continua să-şi ducă zilele într-un anonimat perfect, chiar şi după ce-a luat cursuri de canto şi a ajuns să cânte la biserică şi-n barurile locale, la karaoke. Mama ei - octogenară - a încurajat-o să se înscrie la "Britain's Got Talent". Subiect de băşcălie în primă fază, "răţuşca urâtă şi căruntă" s-a transformat în lebădă. N-a câştigat competiţia, dar a devenit star mondial. Peste 120 de milioane de accesări au adunat, pe YouTube, înregistrările evoluţiilor sale. De curând a lansat un album, care a avut vânzări-record încă din prima zi în care a ajuns în magazine. Pentru Susan, viaţa abia începe. Nu e singurul exemplu că niciodată nu e prea târziu să ajungi faimos. O bunicuţă de 75 de ani a câştigat luna aceasta o competiţie de talente din Spania, dansând salsa acrobatică. Se apucase de dans cu câţiva ani în urmă, pentru a trece peste moartea soţului. Iar planeta e plină de asemenea exemple.

Filosofia formatului "Got Talent", tocmai achiziţionat pentru România de Pro TV, e simplă: nu contează cine eşti, cum arăţi sau ce-ai făcut cu viaţa ta până acum. Dacă te mână în luptă vreun talent, oricare ar fi el, ar fi cazul să nu i te împotriveşti. Toamna viitoare, franciza care a înnebunit mapamondul va puncta decisiv printre anonimii de la noi. Copii talentaţi, pensionari-minune, mame eroine, inşi cărora toţi cunoscuţii le laudă priceperea ori singuratici care exersează doar în faţa oglinzii, oricine e îndreptăţit să spere la celebritate. La cele "15 minute de faimă" despre care se vorbeşte în showbiz ori la o viaţă în liga idolilor.

Aşteptaţi-vă, deci, să vă redescoperiţi naţia. Să urmăriţi momente penibile şi evoluţii răvăşitoare, să aveţi revelaţii şi să mulţumiţi Cerului că nu sunteţi în locul unora dintre concurenţi. "Got Talent" e o sursă inepuizabilă de surprize. Pentru măcar un român, ar putea deveni biletul către adoraţia planetară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu